dimecres, 6 de juliol de 2011

Farmaciola per les vacancesMés d'un està ja pensant a fer maletes per gaudir de les vacances. Quan viatges amb nens, les maletes augmenten de mida considerablement, especialment amb els més petits.

Pensant en la seva salut (i en la teva), és convenient portar una petita farmaciola amb medicaments i altres productes, que et puguin ser d'utilitat -encara que per descomptat és millor que tot torni a casa precintat-.

La farmaciola que proposem estaria formada per:


- Tiretes. Que no faltin mai! Els petons de la mare i les tiretes curen moltííííssimes ferides.
- Gases estèrils per netejar les ferides, després d'aplicar abundant aigua i sabó.
- Solució antisèptica: alcohol o povidona iodada. Tant un com l'altre en circumstàncies determinades es poden absorbir a través de la pell. Cal limitar la seva utilització en els més petits (en especial nounats).
- Analgèsics, antipirètics habituals: paracetamol i ibuprofèn.
- Termòmetre.- Repelent d'insectes.
- Crema amb corticoides o amb alguna substància antiirritant per les picades. Els dermatòlegs aconsellen no utilitzar les cremes que continguin antihistamínics perquè paradoxalment són bastant sensibilitzants per contacte.
- Suero oral per hidratació en cas de diarrees.
- Crema protectora per al sol en quantitats industrials.
- Crema hidratant per a després del sol i l'exposició a l'aire lliure. La cura de la pell a l'estiu és fonamental, en especial de les pells més delicades.
- Unes pinces poden ser útils per treure alguna petita estella o pedreta.
- La medicació habitual del teu petit en cas que prengui algun fàrmac amb certa freqüència (per exemple els inhaladors en els asmàtics).

A més si viatges a l'estranger és convenient revisar les cobertures sanitàries i formalitzar la documentació que fos necessària, com per exemple la Targeta Sanitària Europea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris!