dimarts, 20 d’octubre de 2015

Vacunació antigripal 2015En pocs mesos el virus de la grip estarà entre nosaltres, provocant el característic quadre clínic de febre alta, mucositat en vies altes, mal de coll i dolors musculars. És una malaltia altament contagiosa (sent els nens els més grans transmissors d'aquest virus, ja que excreten major quantitat de virus i durant més temps que els adults), afectant amb més intensitat els nens menors de 2 anys i als adults majors de 65 anys.
 
La vacunació enfront de la grip és anual, i és la principal mesura profilàctica per prevenir aquesta malaltia. La vacuna ha de ser administrada durant la tardor de cada any (d'octubre a desembre en l'hemisferi nord) abans de l'inici de la temporada gripal.
 

Però, quins nens i nenes tenen indicació de rebre aquesta vacuna?- Nens a partir dels 6 mesos d'edat i adolescents que presentin alguna malaltia de base (asma, hiperreactivitat bronquial, diabetis mellitus, malaltia cardiovascular, renal, pacients immunodeficients, malaltia oncològica, obesitat mòrbida, etc.).
- Nens sans a partir dels 6 mesos d'edat, adolescents i adults que convisquin amb pacients inclosos en els grups de risc (abans esmentats).
- Els nens majors de 6 mesos sans i no inclosos en els grups de risc anteriorment esmentats poden vacunar enfront de la grip estacional si els seus pares ho sol·liciten i el seu pediatre ho considera convenient.
- Embarassades
- Personal sanitari


Quantes dosis cal administrar als nens?


Depèn de l'edat i si va rebre alguna dosi prèvia d'aquesta vacuna,
- De 6 mesos a 8 anys d'edat: 
2 dosis (separades almenys per 4 setmanes).
1 dosi (si ja ha rebut 2 dosis prèvies de vacuna antigripal, en anys anteriors)
- Majors de 9 anys (a l'igual que els adults): 1 sola dosi de vacuna antigripal

Font: Comitè Assessor de Vacunes de l'Associació Espanyola de Pediatria (CAV-AEP). http://vacunasaep.org/documentos/manual/cap-26
     
Contingut redactat pel Dr. Marcelo Razquin, pneumòleg. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris!